Bouwkundige Keuring Zaandam
Bouwkundige keuring Zaandam

Bouwkundige keuring Westzaan


Bouwkundige keuring Westzaan? Maak vandaag nog een afspraak voor een 100% onafhankelijke bouwkundige keuring Westzaan. We hebben al vele huizen in Westzaan gekeurd en weten precies wat er in Westzaan speelt. Lees de recensies  Maak een afspraak voor de meest uitgebreide bouwkundige keuring in Westzaan 075-2026663 of e-mail naar premiumkeur@gmail.com

Wij hebben al heel wat bouwkundige keuringen in de Zaanstreek uitgevoerd zoals in:  Den Ilp, Landsmeer, Ilpendam,  Oostzaan, Wijdewormer, Wormerveer, Assendelft, Krommenie, Koog aan de Zaan, Zaandijk  en Jisp en weten precies wat er in de Zaanstreek speelt. Lokale kennis is erg belangrijk als je woningen inspecteert in de Zaanstreek.

Lees een uitgebreid artikel over mij in de NRC en bekijk mij ook in het tv programma Kassa van 1-5-2021. U kunt ook een artikel over mij lezen in Business insider

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk 100% onafhankelijke keuring. Een erkend en geregistreerd Keurmerk dat u als consument de garantie geeft dat wij 100% onafhankelijk zijn.

U kunt ook bij ons terecht voor een specialistisch onderzoek of een deel inspectie zoals een funderingsonderzoek, kruipruimte inspectie, dakinspectie, vochtinspectie, nulmeting en een meerjarenonderhoudsplan

Bij Premiumkeur krijgt u gratis bouwkundig advies en inzicht in de verbouwingskosten


Direct nadat de bouwkundige keuring is afgerond kunt u mij alle vragen stellen over de verbouwing die u voor ogen heeft. Ik begrijp dat het voor u ontzettend belangrijk is om te weten wat de verbouwing gaat kosten.

Ik heb meer dan 25 jaar als aannemer gewerkt en vele oude huizen zijn onder mijn leiding verbouwt. Alle offertes werden door mij zelf gemaakt  waardoor u verzekerd bent van een realistische schatting van de verbouwingskosten.  Of u nu een dakopbouw een muurdoorbraak of een uitbouw gaat maken: Ik kan u hier echt alles over vertellen en leren. Vooral slimme tips waarmee je veel geld kunt besparen bij de verbouwing.

Enige tijd geleden heeft Fred ons uitstekend bijgestaan bij de koop van een huis in Westzaan. Ten eerste heeft hij een vrijstaand huis met een uitbouw gekeurd waarvan tijdens de keuring bleek dat de fundering niet in orde was. Naar aanleiding daarvan hadden we een voorlopig koopcontract getekend met een extra clausule in verband met de funderingsproblemen en de daar aan verbonden kosten. De verkopende makelaar en eigenaar gaven aan dat het slechts € 10.000 zou kosten om dit te herstellen en na later bleek waren de geschatte herstelkosten € 110.000. Wij hebben door de clausule aanbevolen door Fred het voorlopige koopcontract kunnen laten vervallen. Het tweede huis waar ons oog op viel heeft Fred ook gekeurd en met wat onderhoudstechnische opmerkingen hebben we dit huis aangekocht en daar wonen we nu zonder noemenswaardige problemen. Dank aan Fred voor zijn deskundige ondersteuning in deze. We bevelen Fred zeker aan.

Fred heeft ons geholpen door het uitvoeren van een bouwkundige keuring en een basis funderingsonderzoek. Dit was voor een pand aan in Westzaan. We zijn er erg tevreden over. We zijn meegegaan met Fred tijdens bouwkundige de keuring en hebben een hoop kostbare informatie vergaard. Dat ging niet alleen de staat van het pand. Maar ook over hoe je een renovatie het best zou kunnen aanpakken.

Fijn aan Fred vind ik (naast zijn duidelijke expertise):
– zijn no nonsense aanpak
– zijn vermogen om de opdracht te snappen en tijdig op te leveren
– de “extra mijl” die hij gaat bij de inspectie

Voor ons leverde dit veel meer op vergeleken bij een inspectie door een landelijke inspectie-organisatie. Die zijn ongetwijfeld goed, maar Fred is extra betrokken naar mijn mening.

Fred heeft perfect werk geleverd, door zijn keuring heb ik afgezien van de koop van een woning in Westzaan, hetgeen me een hoop geld, hoofdpijn en teleurstelling heeft bespaard. Niet voor niets is hij niet erg geliefd bij makelaars, want hij verteld precies waar het op staat. Ik ga hem weer in de arm nemen bij een mogelijke volgende aankoop!

Vanwege problemen met de vloerbalken Fred gevraagd om een inspectie uit te voeren. Fred stelde voor om mee te gaan de kruipruimte in, zodat ik met eigen ogen ook de situatie kon beoordelen. Bijzonder was dat de uitkomsten van een eerder uitgevoerde bouwtechnische keuring bij aankoop van de woning totaal onjuist bleken. Het mooie was dat hij ook gelijk met een mogelijke oplossing kwam en dat heel duidelijk en begrijpelijk weet te communiceren.

Bouwkundige keuring Westzaan (1)
Bouwkundige keuring Westzaan (2)
Bouwkundige keuring Westzaan (3)
Bouwkundige keuring Westzaan (4)
Bouwkundige Keuring Westzaan


Ik begrijp goed dat als u van plan bent een huis te kopen in Westzaan dat het voor u belangrijk is om te weten wat er aan een huis mankeert en wat het u extra gaat kosten om de bouwkundige gebreken te laten herstellen

Ik voer niet even snel een bouwkundige keuring uit en vertrek dan meteen naar de opdrachtgever, maar neem alle tijd voor u om de resultaten van de bouwkundige keuring met u te bespreken. Als u er behoefte aan heeft kunnen we ergens in Westzaan een kopje koffie drinken en kan ik u uitvoerig uitleggen wat er aan het huis mankeert en of het verstandig is om het huis te kopen of niet.

Bouwkundige keuring Westzaan


Ik raad u aan eerst een bouwkundige keuring te laten uitvoeren want hierdoor weet ik precies wat er aan het huis mankeert. Op basis van het bouwkundig rapport kunt u een verstandig openingsbod doen. Gewapend met het bouwkundig rapport heeft de mogelijkheid om eventueel flink te onderhandelen

Tijdens de bouwkundige keuring inventariseer ik alle bouwkundige gebreken. In het bouwkundig rapport worden de bouwkundige gebreken gespecificeerd in directe kosten en termijnkosten. Termijnkosten zijn niet direct noodzakelijke kosten, maar kosten die gemaakt moeten worden voor bijvoorbeeld regulier onderhoud zoals bijvoorbeeld schildersonderhoud.

Kies voor een onafhankelijke bouwkundige die niet op de hand is van de makelaar want alleen dan bent u verzekert van een onafhankelijke bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring Westzaan


Fred heeft voorkomen dat ik een bouwval kocht en ervoor gezorgd dat ik een paleis heb gekocht! Helder en kundig advies van iemand met veel verstand van de woningen in Westzaan. Onvoorziene kosten kunnen altijd om de hoek komen, maar door het onderzoek van Fred, weet ik dat ik op dit moment een huis heb gekocht welke bouwkundig gezien in goede staat is. Dat scheelt heel wat zorgen! Bedankt Fred, Maaike.

Bouwkundige keuring Westzaan


Voor een bouwkundige keuring gingen wij op zoek naar een goede partij die ons (toekomstig) huis goed kon keuren en natuurlijk (lekker Hollands) niet de duurste van de markt was. Met Fred Tokkie hebben wij deze 2 vliegen in 1 klap geslagen.

Met een zeer kritische blik heeft Fred ons toekomstige huis in Westzaan van onder tot boven helemaal geïnspecteerd en ging daarbij verder dan je mag verwachten. Waar andere keurmeesters stoppen zodra zij het dak niet goed kunnen bereiken of het luik van de kruipruimte te krap vinden klimt Fred met al het gemak (en lenigheid) het dak op en met veel gemanoeuvreer de kruipruimte in om ook daar goed een beeld te kunnen krijgen van de situatie.

Door de tijdnood – die Fred goed aanvoelde – zorgde hij er ook voor dat het rapport kant-en-klaar diezelfde dag nog bij ons in de mail zat en konden wij met voldoende argumenten richting de verkopende partij om toch nog wat van de prijs te krijgen. Ook daartoe had Fred nog flink wat goede tips gegeven.

Kortom: Zeer tevreden over Fred, zijn kritische blik en manier van rapporteren en de volgende keer – mocht het nodig zijn – dan schakelen wij hem ook zeer zeker weer in.

Fred heeft ons geadviseerd bij de aankoop van een prachtig huis met souterrain. Na de keuring bleek de kelder lek te zijn en hebben wij de koop geannuleerd waarmee hij ons heeft behoed voor een financiële ramp. De verkopers kwamen aan met een offerte van 10k, maar gezien de ernst van de vochtproblemen had ons dat zeker het tienvoudige gekost; kopzorgen , eventuele burenconflicten en verloren tijd nog niet eens meegerekend. Het heeft ons de ogen geopend. 5 maanden later zijn de we eigenaren van een prachtig huis zonder souterrain en zonder gebreken. Ook deze koop wilden we niet finaal maken zonder de kritische blik van Fred, die naast gebreken ook oog heeft voor andere details zoals onderhoudstips en aandachtspunten waardoor je huis meer waard wordt en beter behouden blijft. Al met al een perfecte, nuchtere en kundige partner die je nodig hebt om je droomhuis te vinden op de overspannen huizenmarkt. Bedankt Fred!

Als je een bouwkundige nodig hebt die écht onafhankelijk is, moet je bij Fred zijn! Ontzettend veel ervaring, top advies en vooral een eerlijke mening. Nooit een bouwkundige keuring doen door iemand die een makelaar aanraadt, altijd een onafhankelijke zoeken. Hiervoor is Fred echt een aanrader.

Bouwkundige keuring Westzaan (6)
Bouwkundige keuring Westzaan (6)
Bouwkundige keuring Westzaan (7)
Bouwkundige keuring Westzaan (9)
 • Aarding groepenkast
 • Aanwezigheid van aardpen
 • Aarding stopcontacten
 • Groepenkaart
 • Stopcontacten
 • Leidingen
 • Veiligheid
 • Brandveiligheid
 • Plafonds
 • Brandbare materialen
 • Giftige brandbare materialen
 • Aanwezigheid rookmelders (moet een goedgekeurde rookmelder zijn)
 • Inbraakbestendigheid + hang- en sluitwerk
 • Buiten schilderwerk
 • Binnen schilderwerk
 • Keuken
 • Toilet
 • Tegelvloeren
 • Houten vloerbalken
 • Aanbouw
 • De fundering van de aanbouw of uitbouw
 • Vochtmetingen
 • Vochtplekken, schimmel
 • Algehele bouwkundige staat
 • Een zeer duidelijk advies over de fundering van het huis
 • Sanitair badkamer
 • Dakconstructie
 • Spanten
 • Gordingen
 • Nokbalk
 • Isolatie dak
 • Lekkages van het dak
 • Vochtmeting lekkages
 • Vloerconstructie
 • Balkconstructie
 • Staalconstructie
 • Kruipruimte
 • Staalconstructie kruipruimte
 • Vloerconstructie in kruipruimte
 • Broodjesvloer kruipruimte
 • Kwaaitaalvloer
 • Betonrot in kruipruimte
 • Riolering in Kruipruimte
 • Huiszwam
 • Asbest in kruipruimte
 • Ventilatie kruipruimte
 • Houtworm in de kruipruimte
 • Huiszwam in de kruipruimte
 • Optrekkend vocht in de kruipruimte
 • Houtrot in de kruipruimte
 • Lekkages in de kruipruimte
 • Balkon constructie
 • Houten constructie balkon
 • Vloerconstructie kruipruimte
 • Hekwerk balkon constructie en veiligheid
 • Draagconstructie balkon
 • Staalconstructie balkon
 • Funderingsadvies
 • Betonrot balkon
 • Cv-installatie
 • Bouwjaar cv-ketel en/of deze elk jaar een servicebeurt heeft gehad (stickers op ketel)
 • Rookgasafvoer
 • Zuurstoftoevoer
 • Aanwezigheid koolmonoxide melder (moet een goedgekeurde rookmelder zijn)
 • aanvoer en retour Leidingen van cv-installatie
 • Lekkages cv-ketel en radiatoren
 • Radiatoren
 • Vloerverwarming
 • Vloerverwarming unit
 • Pomp vloerverwarming
 • Inlaatcombinatie
 • Overdrukventiel
 • Thermostaat
 • Elektrische installatie
 • Groepenkast
 • Zekeringen
 • Aardlekschakelaar

Wat keuren wij tijdens een bouwkundige keuring?

 • De dakpannen
 • De nokvorsten
 • De schoorsteen
 • De dakgoot en hemelwaterafvoeren
 • De dakkapellen indien aanwezig
 • Het zinkwerk en de bitumineuze dakbedekking
 • Lood en loodslabben
 • De boeidelen
 • De houten gootbak
 • De zinken deklijsten
 • De voorgevel, achtergevel, zijgevels
 • De bakstenen
 • Asbest in de kruipruimte
 • Het voegwerk
 • Het pleisterwerk
 • De ramen
 • Riolering
 • De kozijnen
 • Het glas
 • De binnen deuren en buitendeuren
 • Deurbeslag
 • De Badkamer
 • Tegelwerk badkamer
 • Voegwerk badkamer
 • Siliconenkit badkamer
 • Aarding van de badkamer
 • Ventilatie badkamer
 • Funderingsinspectie