075-2340777 premiumkeur@gmail.com

Kruipruimte inspectie Zaandam


in Zaandam en de Zaanstreek komen vochtproblemen veel voor. De huizen in Zaandam staan vaak in een drassige omgeving. Heeft u vochtproblemen in de kelder, souterrain of kruipruimte neem dan contact met ons op. We hebben veel lokale kennis en weten precies wat er in Zaandam en de Zaanstreek speelt.  Lokale kennis is erg belangrijk bij het opsporen en oplossen van vochtproblemen. Een volledig uitgevoerde kruipruimte inspectie met rapportage kost € 399 inclusief btw. Wij zijn in het bezit van een hightech kruipruimte robot met camera en kunnen ook een ondiepe of een moeilijk bereikbare kruipruimte inspecteren. Voor het inspecteren met de kruipruimte robot wordt een meerprijs gerekend. Wij zijn in het bezit van professionele vochtmeters en een infrarood camera zodat we alle vochtproblemen kunnen opsporen. Laat u een bouwkundige keuring uitvoeren en wilt u een aanvullende inspectie met een kruipruimte robot dan rekenen wij € 199 extra. Lees de recensies van vele tevreden opdrachtgevers

 

kruipruimte inspectie Zaandam

Kruipruimte inspectie Zaandam 


Niet alleen kelders hebben problemen met vocht en optrekkend vocht. Vochtproblemen komen ook voor in de kruipruimte of in het souterrain. In Zaandam hebben veel huizen een houten vloer die boven op een houten balklaag ligt. Meer dan eens kom ik situaties tegen waarbij de balk koppen helemaal weggerot zijn en de totale vloer inclusief balklaag eruit gesloopt moet worden. Door een echte vochtexpert zoals Fred Tokkie mee te nemen kan u in veel gevallen beschermd worden tegen een enorme miskoop en hoge kosten achteraf. Voor het herkennen en ontdekken van vochtproblemen heb je veel kennis en ervaring nodig.

Ik hoor de makelaar vaak zeggen dat het wel mee valt als ik een vochtprobleem signaleer, maar ik weet dat dit alleen maar verkooppraat is want we hebben het niet over een paar euro’s, maar over problemen die u tienduizenden euro’s kunnen kosten.

 

Kruipruimte inspectie (1)
Kruipruimte inspectie (2)
Kruipruimte inspectie (3)
Kruipruimte inspectie (4)

Vocht inspectie Zaandam


Als een kelder vloer lek is heeft dit vaak meerdere oorzaken. Het is vaak geen probleem van gisteren, maar het vochtprobleem/ lekkage speelt al langer.
De verkopende partij zou hier van moeten weten maar meldt dit vaak niet. Men wil het huis altijd zo aantrekkelijk mogelijk presenteren en de kelder laat men dan ook even snel zien want het is geen interessante ruimte. Bouwkundig gezien is het een zeer belangrijke ruimte want scheuren in de vloeren en muren duiden vaak op een funderingsgebrek. Dus als een huis een kelder heeft die ik moet keuren kunt u er van uitgaan dat ik deze kelder grondig inspecteer en alle tijd neem om de kelder te beoordelen. En door de makelaar of verkoper laat ik mij zeker niet beïnvloeden.

 

 

Kelder inspectie Zaandam


Hieronder een reactie op mijn bouwkundige rapport van een zeer gerenommeerde makelaar uit Zaandam die een huis van 1.4 miljoen euro probeert te verkopen.
1. De ‘lekkage’ (beetje groot woord voor vocht doorslag) is bij hun verbouwing geïnjecteerd en daarna geschilderd met een coating. Dit is niet gedaan met de bedoeling om er woonruimte van te maken, want het blijft een kelder. Dus deze tekenen van vocht doorslag zal je daarbij altijd blijven houden tenzij je de hele kelder volledig waterdicht laat maken. Voor het huidig gebruik voldoet de kelder volgens de verkopers.

Besef heel goed dat als u straks €20.000 of meer moet uitgeven aan deze kelder meneer de makelaar niet thuis is, want de courtage zit reeds in zijn zak.

Kelders worden vaak ingericht als woning. Overal worden voorzetwanden geplaatst, vloeren betegeld waardoor je vaak niet meer kunt zien dat er problemen zijn met de kelder. Alles is weggemoffeld. Door een bouw endoscoop mee te nemen kan ik achter de voorzetwanden kijken en zien of er vochtproblemen zijn.

Omdat ik regelmatig kruipruimte-inspecties in Zaandam uitvoer weet in welke buurten er problemen zijn met vocht. Het is dus van belang om een lokale expert mee te nemen als u een huis gaat kopen in Zaandam.

Bel Fred Tokkie

Kruipruimte inspectie (5)
Kruipruimte inspectie (6)
Kruipruimte inspectie (7)
Kruipruimte inspectie (8)

Wat wordt er geïnspecteerd bij een bouwkundige keuring?


De vloerbalken in de kruipruimte
De nokvorsten
De kilgoot
De verholen goot
De dakgoot en hemelwaterafvoeren
De dakkapellen indien aanwezig
De bitumineuze dakbedekking
De loodslabben
De boeidelen
De houten gootbak
De zinken deklijsten
De voorgevel, achtergevel, zijgevels
De bakstenen
Het voegwerk
Het pleisterwerk
De ramen
De kozijnen
Het glas
De binnen deuren en buitendeuren
Deurbeslag
De badkamer
Tegelwerk badkamer
Voegwerk badkamer
Siliconenkit badkamer
Aarding van de badkamer
Ventilatie badkamer
De kelder
Scheuren in de muren

 

Wat inspecteert Premiumkeur tijdens de bouwkundige keuring?


De dakpannen
Balkon constructie
Houten constructie balkon
Vloerconstructie kwaaitaalvloer
Hekwerk, balkon, constructie en veiligheid
Draagconstructie balkon
Staalconstructie balkon
Betonrot balkon
De vloer convector
De Cv-ketel
Elektrische vloerverwarming
Rookgasafvoer
Zuurstoftoevoer
Aanwezigheid koolmonoxide melder (moet een goedgekeurde rookmelder zijn)
De leidingen van de cv-installatie
Lekkages cv-ketel en radiatoren
Radiatoren
Vloerverwarming controleren
Vloerverwarming unit
Pomp vloerverwarming
Inlaatcombinatie
Overdrukventiel
Thermostaat
Elektrische installatie
Groepenkast
Zekeringen
Aardlekschakelaar
Fundering op staal