075-2340777 premiumkeur@gmail.com
Bouwkundige Keuring Zaandam
Bouwkundige keuring Zaandam

Funderingsonderzoek Den Ilp


Wilt u snel duidelijkheid over de kwaliteit fundering van uw huis waar u woont of een huis dat u wilt te kopen? Neem contact met Premiumkeur op voor een 100 % onafhankelijk en betaalbaar 1e fase funderingsonderzoek Den Ilp. ☎ 075 234 0777 Lees de recensies van tevreden opdrachtgevers. Premiumkeur voert voor u een 1e fase funderingsonderzoek en een 2e fase funderingsonderzoek uit in heel Nederland

Met een vloerwaterpassing en een lintvoegmeting krijgt u direct duidelijkheid over de bouwkundige staat van de fundering. Dit heet een 1e fase funderingsonderzoek. Bij een 2e fase funderingsonderzoek wordt de houten paalfundering opgegraven voor een nadere funderingsinspectie. Dit 2e fase funderingsonderzoek wordt van geëist als u een pand wilt splitsen.

Voor € 699 inclusief btw inclusief een rapportage voeren de inspecteurs van Premiumkeur een 1e fase funderingsonderzoek voor u uit in Den Ilp. Dit is een bovengronds funderingsonderzoek.

 

Kosten funderingsonderzoek


Wat kost een funderingsonderzoek in Den Ilp? Een 1e fase funderingsonderzoek kost € 699 inclusief btw. Met funderingsonderzoek wordt snel duidelijk hoe de fundering van uw huis aan toe is. Het vernieuwen van de fundering in Den Ilp kost u minimaal 150.000 tot € 250.000. Dit funderingsonderzoek is een bovengronds funderingsonderzoek met speciale apparatuur wordt de scheefstand van de woning of het gebouw bepaald. Dit funderingsonderzoek kan ook tijdens de bouwkundige keuring uitgevoerd worden. Vooral als een oud huis gaat kopen in Den Ilp loopt u een groot risico een huis te kopen met een funderingsgebrek.

Makelaars zijn verkopers en die willen helemaal niet horen en weten dat het huis een funderingsgebrek heeft want het maakt het huis nagenoeg onverkoopbaar. Blijf daarom uit de buurt van het zakelijk netwerk van de makelaars!

De verkopend makelaar, maar ook de aankoopmakelaar zal proberen u meerdere woningbedrijven proberen aan te bevelen als u een huis wilt kopen in Den Ilp, maar besef goed dat deze inspecteurs die bij deze bedrijven werken helemaal geen gronding funderingsonderzoek uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring. De bouwkundige keuring die deze bedrijven voor u uitvoeren is uitsluitend een visuele oftewel een oppervlakkige bouwkundige keuring. Er worden helemaal geen metingen naar de bouwkundige staat van de fundering gedaan. De inspecteurs die de makelaar u aanprijst zijn zelfs niet in het bezit van een waterpas. Een bouwkundige keuring waar u als koper helemaal niets aan hebt als je een huis gaat kopen in een funderingsrisico gebied.

Neem geen risico en huur Premiumkeur in voor een deskundig en 100 % onafhankelijk funderingsonderzoek in Den Ilp en de rest van Nederland

De makelaar dient NIET het belang van de koper besef dat goed. Hij dient vooral het zijn eigen financiële belang en dat is de provisie die de makelaar bij een geslaagde verkoop van een huis krijgt.

 

“Fred heeft de bouwkeuring van ons nieuwe huis gedaan op aanraden van een kennis van ons wiens funderingskosten/verbouwing hij goed had ingeschat. Hij ging erg grondig te werk en voor wij aankwamen stond hij al op het dak. Rapport was erg compleet en zijn goed door hem geholpen.”

“Hele fijne ervaring met Premiumkeur gehad, ze hebben ons behoed voor een groot probleem met de fundering van het huis wat we op het oog hadden.”

Funderingsonderzoek
onafhankelijk funderingsonderzoek
funderingsonderzoek
funderingsonderzoek kruipruimte

Laat altijd een funderingsonderzoek uitvoeren als u een oud huis gaat kopen


“Fred al meerdere keren ingeschakeld voor keuringen. Snel, betrouwbaar en eerlijk. Hij heeft ons recent behoed voor een aankoop aan de Prinsengracht waarbij we de facto alleen de grond zouden kopen. Pand verkeerde in zeer slechte staat, fundering moest vernieuwd worden en er waren vochtproblemen. Verkopend makelaar was op de hoogte maar probeerde dit te verhullen. Fred heeft ons geïnformeerd over het (enorme) te verwachten kostenplaatje, maar ook tijdspad dat een eventuele verbouwing in beslag zou nemen. Uiteraard zijn niet alle bouwtechnische bevindingen onoverkomelijk, maar in dit geval wel.”

100 % onafhankelijk funderingsonderzoek


“Bij de aankoop van ons huis hebben wij een bouwkundige keuring laten uitvoeren door de bouwkundig adviseur die onze makelaar had aangeraden. Daar kwam niets zorgwekkends uit.

Afgelopen december bleek dat er sprake was van ernstige vochtproblemen in het souterrain. Omdat wij niet begrepen wat de oorzaak van deze problemen was, hebben wij Fred Tokkie ingeschakeld. Hij constateerde meteen dat de pomp die in het souterrain was geïnstalleerd een grondwaterpomp was en wees ons erop dat dit een enorme red flag was, omdat dit altijd betekent dat er sprake is van vochtoverlast. Ook wees hij ons op allerlei oude sporen van vochtproblematiek. De vochtproblematiek is bij ons dermate ernstig dat er een kelderbak gemaakt moet worden, waarbij ook de fundering moet worden aangepakt.

De bouwkundige die wij bij aankoop op advies van onze makelaar hadden ingeschakeld, had dit natuurlijk moeten zien, maar heeft hier bij ons helemaal geen melding van gemaakt.

Fred heeft ons enorm geholpen met zijn expertise en praktische tips. Een volgende keer schakelen we zeker Fred in en niet een bouwkundige die afhankelijk is van een makelaar om aan opdrachten te komen, zoals degene die wij hadden ingeschakeld. Die heeft er immers belang bij om zo min mogelijk gebreken te melden en de herstelkosten te bagatelliseren, zodat de koop doorgang kan vinden.”

“Fred heeft bij ons huis een inspectie gedaan mbt fundering van het huis. Dat heeft mij erg geholpen doordat hij precies de punten kon aangeven waar wat aan dient te gebeuren en ook uit te leggen waarom. Ook voor vragen achteraf was hij beschikbaar en nam hij de tijd. Hele goede service! Wouter”
“Kwamen via zovele goede berichten en reviews bij Fred Tokkie terecht! Eigenlijk wilden wij zelf onze fundering gaan laten onderzoeken en hij heeft ons eigenlijk verder onderwezen over wat daar allemaal bij komt kijken. Zijn adviezen en indicaties zijn voor ons heel waardevol gebleken en wij zullen Tokkie zeker gaan inschakelen wanneer we concretere plannen hebben en ook voor verdere begeleiding en of bouwkundig onderzoek. Fred Tokkie is een zeldzaam exemplaar en moet gekoesterd en gewaardeerd worden en we zijn blij dat we met hem in contact zijn gekomen. Dank! Christa en Yvon”
scheuren onderzoek
Scheuren in de gevel
De Amsterdamse houten paal fundering
De Amsterdamse en de Rotterdamse fundering

Recensie van een bekende Amsterdamse bouwrecht advocaat


Ik heb Fred leren kennen op het moment dat mijn pand ging verzakken door renovatiewerkzaamheden en kelderbouw bij buren. Ik ben daardoor onlangs zowel verkoper als koper van een pand geworden, dat bleek voor mij het beste te zijn. Ik kende Fred al van naam en reputatie omdat ik als vastgoedrechtadvocaat ‘in het vastgoedwereldje zit’. Ik kan iedereen aanraden Fred in de arm te nemen. Hij gaf mij de juiste inschatting van de werkelijke staat van mijn pand, de te maken kosten etc., dus precies wat ik nodig had. Het werk dat hij doet, doet hij goed. Fred is vakkundig, snel en een prettig persoon. Ik ben hem dankbaar en zal hem voor mezelf in de toekomst weer inschakelen en raad hem ook bij anderen aan. Zeker als het om aankoop van een oud huis gaat. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn bij het kopen van een oud huis. Verkopende makelaars, maar ook kopende makelaars bagatelliseren helaas meer dan eens visueel aanwezige scheurtjes om de koop niet te frustreren nu zij daarmee hun geld verdienen; dat heb ik in mijn werk al vaak meegemaakt. Laat dus bij oude panden altijd een bouwkundig rapport opmaken door een bouwkundige zoals Fred. Fred heeft tientallen jaren ervaring als bouwkundige en werkt onafhankelijk van welke makelaar dan ook. Hij zegt waar het op staat, hij vermeldt de risico’s, maar ook de sterke punten van het huis: Fred zorgt voor een deskundige bouwkundige keuring waarmee bouwkundige risico’s en financiële risico’s aangetoond, vermeden of beperkt kunnen worden. Zeker niet het minst belangrijk: Fred is een zeer bekwaam funderingsspecialist.

Kosten funderingsherstel


Funderingsherstel in Den Ilp kost gemiddeld € 2000 per vierkante meter. Wilt u een kelder onder uw huis dan kost het funderingsherstel ruim € 2500 per vierkante meter.

Dit zijn dus alleen de kosten voor het funderingsherstel.  Na het funderingsherstel moet de bel-etage waar het funderingsherstel heeft plaatsgevonden nog verbouwd/afgebouwd worden en dit kost doorgaans nog eens  2000 per vierkante meter. De doorlooptijd van funderingsherstel + verbouwing is gemiddeld 6-8 maanden.

De kosten voor het maken van alle bouwtekeningen, constructietekeningen en omgevingsvergunning kost u gemiddeld € 10.000

Dit zijn gemiddelde prijzen, de kans dat het allemaal nog veel duurder wordt is niet uitgesloten, want als het huis vol zit met vervuilde grond zal dit de prijs van funderingsherstel flink kunnen opdrijven.

Nu weet u hoeveel schade u kunt oplopen als u geen funderingsonderzoek had laten uitvoeren tijdens de aankoop van uw woning en u zeer waarschijnlijk op aanbevelen van de makelaar een keurder uit het netwerk van de makelaar gebruikt had.

“Fred is zeer professioneel en weet waar hij het overheeft. Ik had een aanvullend funderingsonderzoek nodig voor het aankoop van een woning. Door grondige onderzoek van Fred zijn de funderingsproblemen goed in kaart gebracht en dat heeft geresulteerd in een hele flinke aankoop korting. Zonder Fred zijn expertise had ik dit niet voor elkaar kunnen krijgen.” – Reza
“Enige tijd geleden heeft Fred ons uitstekend bijgestaan. Ten eerste heeft hij een vrijstaand huis met een uitbouw gekeurd waarvan tijdens de keuring bleek dat de fundering niet in orde was. Naar aanleiding daarvan hadden we een voorlopig koopcontract getekend met een extra clausule in verband met de funderingsproblemen en de daar aan verbonden kosten. De verkopende makelaar en eigenaar gaven aan dat het slechts € 10.000 zou kosten om dit te herstellen en na later bleek waren de geschatte herstelkosten € 110.000. Wij hebben door de clausule aanbevolen door Fred het voorlopige koopcontract kunnen laten vervallen. Het tweede huis waar ons oog op viel, heeft Fred ook gekeurd en met wat onderhoudstechnische opmerkingen hebben we dit huis aangekocht en daar wonen we nu zonder noemenswaardige problemen. Dank aan Fred voor zijn deskundige ondersteuning in deze. We bevelen Fred zeker aan.”

Splitsingsvergunning nodig?  Dan is een 2e fase funderingsonderzoek verplicht


Bent u van plan een huis of gebouw te gaan splitsen dan is in veel gevallen een 2e fase funderingsonderzoek noodzakelijk. Dit is een kostbaar funderingsonderzoek en dit kost gemiddeld tussen de € 6000 en de € 8000. Dit is een funderingsinspectie waarbij de houten palen worden opgegraven. Dit is een arbeidsintensieve operatie en het graafwerk gebeurt vaak met de hand als het niet mogelijk is om een graafmachine in te zetten. Dit is een onderzoek waarbij er veel schade ontstaat aan het gebouw. De vloer op de begane grond of de kelder moet opengebroken worden om de fundering te kunnen inspecteren. Als een vrijstaand huis is of een hoekhuis dan is het soms mogelijk om de fundering van buiten af te inspecteren waardoor er minder schade ontstaat.

Heeft u vragen over de splitsingsvergunning neem contact met ons op. Mocht u funderingsherstel gaan uitvoeren dan raad ik u aan om altijd een nulmeting te laten uitvoeren. Premiumkeur is gespecialiseerd in het uitvoeren van nulmetingen en heeft hier veel ervaring mee. Mochten schade ontstaan tijdens funderingsherstel dan kunt u door ons een schaderapport laten opstellen zodat u de aannemer aansprakelijk kunnen stellen die de schade veroorzaakt heeft.

Scheuren onderzoek en een aanvullend funderingsonderzoek


De funderingsexperts van Premiumkeur hebben jarenlange ervaring. Wij zijn experts in het analyseren van alle soorten scheuren in de woning of buiten de woning. Maakt u zich zorgen over de scheuren in uw woning neem dan contact met Premiumkeur op. Wij zijn in het bezit van hoogwaardige meetapparatuur waar we verzakkingen mee kunnen opsporen en een funderingsgebrek mee kunnen aantonen. Meten is weten en gissen is missen.

Scheuren kunnen meerdere oorzaken hebben. Niet alle scheuren worden veroorzaakt door een funderingsgebrek. Uit ervaring weet ik dat scheuren ook veroorzaakt kunnen worden door bijvoorbeeld rotte vloerbalken in de kruipruimte of andere constructieve gebreken.

Bel Premiumkeur. Wij geven u snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van de fundering zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Wat een fundering op staal?

Dit is een term die voor veel mensen verwarrend is. Een fundering is op staal is een huis dat direct op de bodem gefundeerd is. Dit kan het veengrond zijn, zandgrond of klei of een combinatie ervan.

Door heel Nederland komen funderingsproblemen voor bij huizen die gefundeerd zijn op staal want door bodemdaling zakt het huis. De bodemdaling varieert per locatie. Er zijn plaatsen in Nederland waar de bodem soms met meer dan 2 mm per jaar zakt en dit veroorzaakt scheuren in de gevels en scheve vloeren in het huis. Het tast de constructieve integriteit van het huis ernstig aan. En het is een proces dat alleen gestopt kan worden door funderingsherstel uit te voeren. Alleen door het aanbrengen van palen kunt u het proces van verzakken stoppen. Er zijn diverse bedrijven te vinden op internet die oplossingen aanbieden, maar die geen permanente oplossingen zijn. Het is symptoombestrijding. Mocht u huis gefundeerd zijn op staal en maakt zich zorgen over de kwaliteit van het huis waar u woont of dat u wilt kopen neem dan contact op met Premiumkeur want bij ons krijgt u een 100% onafhankelijk een eerlijk advies. Blijf uit de buurt van het netwerk van de makelaar want de kans op belangenverstrengeling is groot. Premiumkeur is niet afhankelijk van opdrachten van makelaars en is daarom 100% onafhankelijk.

Besef dat heel wat bedrijven veel werk krijgen van makelaars. En dit vergroot de kans op belangenverstrengeling.

Funderingsonderzoek aanbouw

ik heb al duizenden funderingsonderzoeken uitgevoerd en weet wat er speelt. Meer dan eens heb ik een huis bouwkundig gekeurd en was de aanbouw verzakt. Een aanbouw die later is geplaatst en waarbij achteraf bleek dat deze niet goed gefundeerd was of helemaal niet gefundeerd was.

Als u een huis koopt zullen we altijd controleren tijdens een aanvullend funderingsonderzoek of de uitbouw verzakt is of niet. (meerprijs) De bedrijven die de makelaar aanbeveelt doen dit nooit. Hierdoor loopt u een risico op een enorme miskoop en onnodige kosten achteraf. Door Premiumkeur in te huren verkleint u de financiële risico’s tot een minimum. En weet u precies wat er gaat kopen. Laat dus altijd een aanvullend funderingsonderzoek uitvoeren als u een oud huis koopt in Nederland. De honderden recensies die u kunt lezen zijn een bewijs dat wij doen wat we beloven. Premiumkeur, er is geen betere!

Premiumkeur voor de meest grondige uitgebreid funderingsonderzoek Den Ilp


“Wij hadden een oudere woning gevonden en hadden twijfels over de bouwkundige staat. Voordat we over wilde gaan tot een aankoop, hebben wij Fred ingeschakeld voor een bouwkundige keuring.

Er was een bouwkundige keuring aanwezig, echter wilde wij meer duidelijkheid over de staat van de woning. Fred is een eerlijke en onafhankelijke partij. Fred is niet te beroerd om de kruipruimte in te gaan, ondanks dat hij zijn beschermende kleding niet mee had en heeft hierdoor een kostenpost ontdekt (die niet vermeld stond in de bouwkundige keuring die al aanwezig was). Verder heeft hij alle punten die je kan bedenken nagekeken. O.a. een funderingsonderzoek, asbestonderzoek, elektra, het dak etc. Daarbij heeft hij een duidelijke uitleg gegeven over de staat en een indicatie van de daarbij behorende kosten.

Wij zijn zeer tevreden over de bouwkundige keuring inclusief rapport en hebben hierdoor de beslissing kunnen maken tot een aankoop.”

Premiumkeur is goed bereikbaar, betrokken, betrouwbaar en onafhankelijk


“Uitstekende ervaring met dit bouwkundig bureau. Fijne mensen, goed bereikbaar en nemen de tijd om alles uit te leggen. Rapport was zeer uitgebreid en gedetailleerd. Ook hadden wij nog vragen achteraf en ook dan is men zeer bereidwillig deze te beantwoorden en extra advies te geven.”

Het duurste bouwkundige gebrek is de fundering van een huis


“Fred heeft ons uitstekend geholpen bij de bouwkundige keuring. Door het aanvullende funderingsonderzoek bleek dat het huis reeds verzakt was en om dit te verhelpen zou er een significante investering vereist zijn. Uiteindelijk zijn we er met de verkopende partij niet uitgekomen en is daarom de koop niet doorgegaan.”

Een huis kopen met een slechte fundering


“Fred is zeer professioneel en weet waar hij het over heeft. Ik had een aanvullend funderingsonderzoek nodig voor de aankoop van een woning in Amsterdam. Door grondige funderingsonderzoek van Fred zijn de funderingsproblemen goed in kaart gebracht en dat heeft geresulteerd in een hele flinke aankoop korting. Zonder Fred zijn expertise had ik dit niet voor elkaar kunnen krijgen.”

Premiumkeur is uw lokale expert funderingsonderzoek


“Ik zocht een betrouwbare keurder voor een woning in Den Ilp. Aangezien ik niet uit de regio kom, maar wist van de funderingsproblemen in Den Ilp, geen makkelijke stap. Via Google bij Premiumkeur en Fred uitgekomen. Na telefonisch contact overtuigd van zijn passie voor het vak en oprechte intentie qua keuren, besloten te wachten met de bouwkundige keuring tot Fred deze kon uitvoeren. Kort gezegd: geen seconde spijt van gehad! Onkundig qua funderingen en verliefd op het huis, was ik als koper blind voor de échte gebreken. Tijdens een uitgebreide en grondige keuring, inclusief laser meting, heeft Fred mij behoed voor een financiële misser. Het funderingsonderzoek legde een flinke verzakking bloot. Binnen en op het dak bleek Fred’s uitgebreide bouwkundige ervaring: van een lekkende schoorsteen en onkundig gerepareerde goten tot een onkundig gebouwde badkamer waardoor de verdiepingsvloer doorzakte: hij maakte puntsgewijs duidelijk waarom ik dit huis beter niet kon kopen. Teleurgesteld? Wel even, want toch verliefd op het huis. Maar direct vooral opgelucht dat ik een kundig en betrouwbaar advies had gekregen. Ik vind Fred absoluut een aanrader. Hij is direct en eerlijk en ik zou geen andere keurder willen inschakelen.”

Satisfied customer funderingsonderzoek Den Ilp


“Fred is the dutch macgyver. he is going into every corner in the house that u wish to buy, sayings all the trout in the face. this guy is a must before buying a house.. he has all the knowledge about houses and materials. 5 stars!”

Onafhankelijk en deskundig funderingsadvies


“Ik heb contact gezocht met Premiumkeur voor een funderingsonderzoek omdat ik mij zorgen maakte over verzakking van mijn woning, omdat er scheuren in de voeging waren ontstaan De heer Fred Tokkie van dit bedrijf vroeg mij om een aantal foto’s te sturen. Nadat ik dit gedaan had, vertelde hij mij dat dit zetting wordt genoemd en vaker voorkomt bij nieuwbouwwoningen. Hij adviseerde mij om de voegen opnieuw te laten voegen door een vakman. Een funderingsonderzoek was niet nodig. Dit heeft mij veel geld bespaart. Ik waardeer de deskundigheid maar vooral ook de eerlijkheid van dit bedrijf enorm. Echt een topper.”

Bouwkundige keuring inclusief een aanvullend funderingsonderzoek


“Deze bouwkundige begrijpt zijn vak goed en gaat verder dan menig andere bouwkundig keurder. Ook stelt hij zich sociaal en vriendelijk op wat als zeer prettig ervaren werd.
Ik kan de heer Fred Tokkie iedereen die een bouwkundige keuring en een funderingsonderzoek wilt laten uitvoeren zeker aanraden.”